Wij zijn Volt. “kracht door samenwerking”

Na gezamenlijk bijna 30-jaar binnen één van Nederlands grootste technische detacheerders ondernemer te zijn geweest hebben we besloten het beursgenoteerde keurslijf achter ons te laten.
Klanten en krachten correct bedienen zonder moeilijke organisatiestructuren, weinig flexibiliteit voor werknemer en werkgever hebben ons gemotiveerd om het anders aan te pakken.

Gecertificeerd

Wij willen onze krachten en klanten bedienen door de juiste match te maken.
Dit kost tijd, deze tijd willen we graag in u investeren en niet in kantoor en administratiewerk.
Daarom hebben wij onze backoffice uitbesteed aan één van land`s grootste administratiekantoren.
Uiteraard zijn zij aangesloten bij de ABU en VCU, SNA en NEN4400-1 gecertificeerd!

Wat is payroll?
Het woord ‘payroll‘ wordt verschillend geïnterpreteerd. Wij bedoelen met payroll: de dienstverlening waarbij de payroll organisatie ook het werkgeverschap overneemt van haar klanten, niet alleen de loonadministratie. De medewerkers die de klant aan het werk wil hebben komen in dienst bij de payroll organisatie, de klant leent vervolgens het personeel in, alsof het om uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers gaat. Juridisch gezien is er ook nauwelijks verschil met het inhuren van uitzendkrachten of gedetacheerde medewerkers.

Payroll betekent gemak
Het belangrijkste functionele verschil is dat de meeste P&O taken, zoals werving, selectie, loopbaanbegeleiding en beoordeling, bij de opdrachtgever liggen. De payroll organisatie betaalt de salarissen, de loonheffingen, stuurt de loonstroken en jaaropgaven en draagt meestal het ziekterisico. De opdrachtgever heeft zo veel minder administratieve rompslomp (contractbeheer, contractentelling, gegevensuitvraag door UWV, loonaangifte en betaling loonheffingen) en veel minder financiële risico’s (o.a. 2 jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte).

Voordelen van payrolling
Door uw personeel op de payroll bij Volt te zetten geeft u alle administratieve taken en risico’s van het werkgeverschap uit handen. Dit zijn de redenen waarom het voor u interessant kan zijn om te kiezen voor Volt Payroll:

Gemak
Alle administratieve handelingen worden u nagenoeg uit handen genomen. Wij brengen uw personeelszaken terug tot één loket of liever gezegd tot één inkoopfactuur.

Flexibiliteit
Omdat een proeftijd van een maand veelal te kort is om te beoordelen of een nieuw aangenomen medewerker binnen de organisatie past, kunt u ervoor kiezen om te werken met een flexibele contractvorm.

Makkelijker mensen aannemen
Als ondernemer ziet u kansen en wilt u graag banen creëren, maar als het anders loopt dan verwacht dan wilt u niet direct aan uw nieuwe werknemers vast zitten. Met Volt kunt u sneller besluiten om nieuwe medewerkers in dienst te nemen en houdt u toch de controle!

Besparing
Payrolling kan een behoorlijke besparing opleveren in uw totale personeelskosten. In plaats van aparte facturen van de accountant, arbodienst, verzekering, het pensioenfonds, etc. worden al uw werkgeversverplichtingen teruggebracht tot één inkoopfactuur.

Zekerheid
Bij Volt weet u zeker dat uw medewerkers correct en op tijd worden uitbetaald en wij garanderen uiteraard dat we onze financiële verplichtingen nakomen richting de Belastingdienst. Ook het risico op loondoorbetaling bij ziekte van uw medewerker(s) neemt Volt van u over.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wat is Detacheren?

Detacheren geldt wanneer een intermediair een werknemer ter beschikking stelt aan een opdrachtgever waarbij de duur van de detacheringsperiode en ook het aantal te werken uren per maand vooraf wordt vastgelegd. Ook de vergoeding voor de volledige termijn wordt vooraf vastgesteld. Detacheren biedt een gedetacheerde en een opdrachtgever meer zekerheid dan uitzenden.

Voordelen voor de werkgever om gebruik te maken van detacheringscontracten:

  • Optimale combinatie van flexibiliteit en zekerheid
  • Meer binding met flexibele werknemers
  • Geen administratieve lasten
  • Geen risico bij ziekte van de werknemer (begeleiding door Matsch)
  • Geen werkgeversverplichtingen

.

Waarom Werving en Selectie?

Volt Personeelsbemiddeling is een intermediair in uitzenden, payrolling en detacheren met een grote maatschappelijke en de regionale betrokkenheid (Noord-Oost Nederland Midden Nederland en Zuid Holland). .

Een complete selectie voor alle betrokkenen
Volt Personeelsbemiddeling is er voor werkgevers én werkzoekenden. Volt Personeelsbemiddeling werft en selecteert de best passende combinaties op basis van jarenlange aantoonbare ervaring en expertise. Mede daarom is Volt Personeelsbemiddeling de betrouwbare partner in het realiseren van het flexibele en vaste personeelsvraagstuk.

Direct contact
Volt Personeelsbemiddeling gaat de nieuwe medewerker meestal direct op contract bij de opdrachtgever. Deze betaalt voor de dienstverlening een vooraf afgesproken bedrag voor het werven en selecteren van de geschikte kandidaat. Wilt u een Werving en Selectieopdracht aan ons uitbesteden neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.